Stadswoning

Beschrijving

Breedhuis opgenomen in het hotelcomplex. Vier traveeën en twee bouwlagen onder aan rechterzijde afgewolfd zadeldak (Vlaamse pannen). Lijstgevel met begin 19de-eeuws uitzicht resultaat van verbouwing van gekanteelde gotische schermgevel met Brugse travee, type I. 1988: consoliderende "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect L. Vermeersch (Brugge). Bepleisterde en beigebeschilderde lijstgevel boven gele sokkel van het souterrain met beluikte kelderopening. Rechthoekige muuropeningen op arduinen lekdrempels. Geïntegreerde rechthoekige deuromlijsting van arduin uit de 19de eeuw met geblokte omlijsting, rechte kroonlijst en vijfzijdig bovenlicht.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 374.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje