Stadswoning van 1913

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Neorococogetint diephuis van 1913 naar ontwerp van architect D. Maene (Brugge) naar voorbeeld van de in 1900 gesloopte gevel van 1776. Trapgevel (8 treden + topstuk) van verankerde gele baksteen boven de begane grond van gesinterde baksteen. Gebruik van arduin voor ordonnerende kordons. Licht getoogde muuropeningen met neorocaillesluitsteen; benedenvensters in vlakke omlijsting; boven- en rondbogig topvenster in vlakke bepleisterde omlijsting met oren en neuten; bewaard houtwerk : typerende kleine roedeverdeling in de gebogen bovenlichten.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 62/1913.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 364.