Stadswoning, gedateerd 1680

Beschrijving

Barok getint dubbelhuis van vier/drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met de straat, Vlaamse pannen); één dakkapel. Opschrift 1680. Huidig uitzicht resultaat van 19de-eeuwse aanpassingen zie verlaagde vensters en mezzanino. Blootgelegde lijstgevel van verankerde rode baksteen gecombineerd met zandsteen voor deuromlijsting, over de penanten doorgetrokken onder-, tussen- en bovendorpels wijzend op de vroegere kruis- en kloosterkozijnen, aanzet- en sluitstenen voor de ontlastingsbogen van rode baksteen. Rechthoekige muuropeningen; vensters met arduinen lekdrempels; deels geprofileerde penant van zandsteen tussen de gekoppelde benedenvensters. Deuromlijsting naar barok model.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje

Aanvullende informatie

In 1995 herbestemd door de sociale huisvestingsmaatschappij Brugse Maatschappij voor de huisvesting tot 12 sociale woningen, samen met het aanpalende pand en de achterliggende panden.