Burgerhuizen in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Twee neoclassicistische enkelhuizen volgens spiegelbeeldschema; telkens drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak vormde vóór de splitsing van 1894 één ruim huis. Deurvensters met ijzeren leuning van 1894. Bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel boven de grijze plint. Begane grond verlevendigd met imitatievoegen en bossage uitstralend boven vensters en deur. Belijnende kordon en eenvoudige kroonlijst met kleine tandlijst. Steekbogige muuropeningen; bovenvensters in geprofileerde omlijsting met cartouchevormige sluitstenen en paneelwerk op borstwering.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 6/1894, nr. 56/1894.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 358.