Stadswoning met winkelpui

Beschrijving

Breedhuis van vier/twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw. Ontpleisteren en vernieuwen houtwerk in 1975 naar ontwerp van architect R. Platteeuw (Brugge). Verankerde bakstenen lijstgevel met getrapt dakvenster (6 treden + topstuk) boven de twee middentraveeën: overkragende bovenbouw op rondboogfries met zandstenen sluit- en kraagstenen. Rechthoekige bovenvensters met afgeschuinde dagkanten onder ontlastingsboog met aanzet- en sluitstenen. Winkelpui opgevat als natuurstenen drielicht, deuromlijsting met 17de-eeuws steenhouwersmerk te identificeren met J. Cornet en familie Lisse (?) (Arquennes); rechts deur onder zandstenen latei en betralied bovenlicht.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 1298/1972.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 338.
  • VAN BELLE J.L., Signes Lapidaires. Nouveau dictionnaire. Belgique et Nord de la France, Louvain-la-Neuve, 1994, nr. 1132, p. 23, 158, 787.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje