Stadswoning met winkel

Beschrijving

Diephuis van drie traveeën en vier ongelijke bouwagen onder afgewolfd zadeldak (Vlaamse pannen) met eenvoudige bepleisterde en roodbeschilderde lijstgevel uit de eerste helft van de 19de eeuw. Gaat terug op voormalige Heilige Sacramentskapel van 1701, gebouwd als openbaar eerherstel voor een heiligschennis gepleegd in het "Westvleeshuis". Huidige drieledige houten pui, gedeeltelijk gebaseerd op pui van circa 1871.

Interieur. Vierde bouwlagen bewaart nog bepleisterd tongewelf van de kapel met gordelbogen waarop cassetteverdeling.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 153/1871.
  • VANHULLE A., Lodewijk De Deyster, in 't Schrijverke, 1997, nr. 5, p. 11.