Beschrijving

Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder afgewolfd zadeldak. 19de-eeuwse lijstgevel met aanpassingen onder meer in 1864 begane grond, in 1890 toevoegen van het dakvenster en in 1913 de drieledige erker naar ontwerp van architect A. De Pauw (Brugge). Neoclassicistische bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel bekroond door imposante dakkapel met imitatieblokken, volutes en driehoekig fronton. Begane grond met imitatieblokken. Gevelbrede houten erker met afgeronde hoeken onder aflopend leiendak; meest uitspringende middendeel opgevangen en door twee smalle, gegroefde consoles en bekroond met een ijzeren leuning. Rechthoekige bovenvensters tussen fijne pilasters en klein hoofdgestel.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 9/1864, nr. 83/1890, nr. 202/1913.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje