Burgerhuis met trapgevel en winkelpui

Beschrijving

Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), met trapgevel uit de 18de eeuw. Latere wijzigingen onder meer in 1858 invoegen van een winkelpui met neobarok en -rococo inslag (heden verdwenen). "Kunstige Herstelling" van 1980 naar ontwerp van architect H. Davans (Brugge) waarbij gevel is versoberd onder meer door verwijdering van de vroegere beschildering van negblokken en van de geblokte ontlastingsgbogen en doorlopende lekdrempls. Verankerde bakstenen trapgevel (6 treden + topstuk). 19de-eeuwse vensters onder strek. Topstuk visueel gescheiden door speklaag van gele baksteen.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 111/1858, nr. 1003/1980.