Stadswoning

Beschrijving

Breedhuis van twee/drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen) uit de 17de eeuw, toevoegen van garagepoort in 1924. Consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1990 naar ontwerp van architect W. Van Daele (Brugge) onder meer hermetselen top, afgebeeld op bouwvergunning van 1900 toen ramen grote in plaats van kleine roedeverdeling kregen, en volledig vernieuwen van gevel kant Reie. Bakstenen witbeschilderde Vlaamse gevel van baksteen. Centrale tuitgevel met schouderstukken en een rechthoekig zoldervenster in rondboognis. Rechthoekige muuropeningen. Vernieuwde ramen.

Bijhorende hoge achtervleugel (anno 2022 horend bij Peerdenstraat 11), gelegen op de binnenkoer, van vijf/vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 16de eeuw. Volledig vernieuwde achtergevel met beglaasde top.

Interieur achtervleugel. Moer- en kinderbalken. Moerbalken rusten op sculpturaal versierde renaissanceconsoles van natuursteen. Gaaf bewaarde dakconstructie bestaande uit twee dubbele schaargebinten met nokgebinten en twee gevelspanten, met telmerken.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota, 28 september 1989, 19 juni 1990.
  • Dienst Openbare Werken Brugge, Bouwvergunningen, nr. 1358/1990.