Stadswoning met lijstgevel

Beschrijving

Diephuis, heden van drie + drie traveeën en drie bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (Vlaamse pannen). Oude kern, zie schermgevel en jaarankers 1620 in de zijgevel. Huidig uitzicht van de laatclassicistische gevel vermoedelijk ten dele teruggaand op 1820, ter vervanging van trapgevel met barokdeuromlijsting en nis met Mariabeeld. In 1840 verhogen met halve bouwlaag. Bepleisterde lijstgevel, wit beschilderd; rechthoekige bovenvensters met lekdrempels, doorgetrokken op tweede bouwlaag. Houtwerk uit de 19de eeuw. Eenvoudig hoofdgestel. Verankerde en beschilderde zijgevel van baksteen; vier en drie traveeën en twee bouwlagen op bepleisterde plint met één kelderopening. Links tuitgevel en rechts lijstgevel. Rechthoekige vensters met afgeschuinde dagkanten.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, zonder nummer 1820.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 253.