Burgerhuis gedateerd 1871

Beschrijving

Neoclasscistische gevel van één/twee traveeën en drie bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), zie opschrift "l.l.b/ 1871" op de trapezoïdale sluitsteen van het brede, steekbogige bovenvenster in geprofileerde omlijsting met oren. Bepleisterde en rozebeschilderde lijstgevel met driehoekige frontonbekroning voorzien van klossen en oculus. Horizontaal geleed door middel van kordons en haast gevelbreed balkon met smeedijzeren leuning steunend op consoles met acanthusbladmotief. Gekoppelde rondboogvensters met trapezoïdale sluitsteen, doorgetrokken geprofileerde druiplijst en deels bewaarde leuningen op de derde bouwlaag.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 132/1871.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje