Stadswoning in eclectische stijl

Beschrijving

Eclectisch breedhuis van twee + twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), gevel afwijkend herbouwd in 1919. Straatvleugel vormde oorspronkelijk één geheel met nummer 12. Verankerde bakstenen lijstgevel met gebruik van zandsteen voor plint, muuropeningen en ornamenten. Afgeschuinde hoek. Getraliede, getoogde kelderopening. Bovenvensters met kruiskozijnen in geblokte korfboognis met mascaron en aanzetstenen; neobarokcartouches in de boogvelden. Getrapt dakvenster met bolkozijn en gekoppelde korfboogjes. Behouden houten winkelpui met puibalk voorzien van bladranken en bovenlichten met glas in lood - toestand 1998. Verankerde zijgevel met puntgevel in aansluitende bouwtrant, zie Prinsenhof nummer 2.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 218/1919.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 252.