Stadswoningen

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Dijver. Twee diephuizen van samen zes traveeën en twee bouwlagen elk onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw met gevelaanpassing in de loop van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde trapgevels (links 6 en rechts 8 treden + topstuk), horizontaal geleed door dubbel geprofileerde puilijst. Afgeschuinde hoek waarboven Mariabeeld. Rechthoekige muuropeningen in rechthoekige spaarvelden; bewaarde persiennes op begane grond. Zijgevel: verankerde, witbeschilderde bakstenen lijstgevel van vijf traveeën, als het ware gestut door hoge schoorsteenschachten. Bewaarde rolluikkasten.

Dijvervleugel: breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen). Beschilderde bakstenen lijstgevel met rechthoekige openingen.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 248.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje