Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Heden combinatie van lijst- en topgevel met kern uit de 18de eeuw, doch met aangepaste muuropeningen, zie verlaagde onderdorpels. Twee linker traveeën oorspronkelijk met kleine klokgevel. Verankerde bakstenen lijstgevel links bekroond door klokgevel voorzien van driehoekig fronton. Getrapte puilijst. Traveeën gemarkeerd door de doorlopende bepleisterde posten die de steekbogige muuropeningen en borstweringen aflijnen; steekbogig topvenster ingeschreven in een rechthoekige omlijsting met druiplijst en kleine, bekronende oculus met waterlijst.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 242.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje