• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis van zes traveeën en heden drie bouwlagen onder zadeldak, van het dubbelhuistype. Circa 1800 opgetrokken, vermoedelijk als samenvoeging van drie diephuizen, met slechts twee bouwlagen, later aangepast onder meer tussen 1823 en 1832 toevoeging van lagere derde bouwlaag. Rechthoekige openingen, onder meer poort met vleugeldeur en bovenlicht; voetenschrapers. Beluikte benedenvensters, bewaarde rolluikkasten en vensterleuningen en spionspiegels op tweede bouwlaag.

In tuin palend aan de rei, muur met deel van de 12de-eeuwse stadsomwalling.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 229.
  • DEVLIEGHER L. 1997: Enkele nota's over de burcht en de oudste stadsomwalling van Brugge, Handelingen van het Genootschap voor Geschiedenis, "Société d'Emulation" te Brugge, CXXXIV, p. 22.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje