• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Alleenstaand dubbelhuis van vier + twee latere traveeën en één bouwlaag onder verspringend zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien) met aandaken in oudste deel; naar verluidt datering 1776 in gesinterde baksteen in heden met kunstleien bezette naar het oosten gerichte zijgevel met aandak en schouderstukken.

Verankerde, bakstenen lijstgevel met geprofileerde, bepleisterde daklijst op een gepikte plint. Twee betraliede, witgekalkte stenen kruiskozijnen en aangepast rechthoekig venster met houten latei onder dubbele ontlastingsboogjes met verwerking van gesinterde baksteen. Twee rechtertraveeën met zelfde vensters. Aangepaste rechthoekige deur met houten latei onder later ingebrachte gevelsteen met jaartal "1776"; bouwnaden ter hoogte van het bovenlicht. Sterk aangepaste noordelijke achtergevel. Serre onder pannen zadeldak en waterput met galg ten zuiden.

Interieur met bewaarde balken op sloffen, kelder met bakstenen troggewelf met houten balkjes en opkamer met een rode tegelvloer.

Auteurs: Steyaert, Rita