Stadswoning met poort uit 1866

Beschrijving

Dubbelhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parellel aan de straat, Vlaamse pannen). Volgens de bouwvergunning van 1830, reeds in 1830 vervangen van deur door poort; bovenlicht met elkaar kruisende spitsbogen. Bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel; rechthoekige vensters met bewaard houtwerk en beluikt op begane grond. Tuingevel met overkragende schouw en erker. Links poort vermoedelijk van 1866. Bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel onder schilddak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen); rondboogpoort met geprofileerde doorlopende lijst.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 44/1830, nr. 6/1866, nr. 23/1945.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje