Stadswoningen

Beschrijving

Respectievelijk dubbelhuis van vier traveeën en enkelhuis van drie traveeën en telkens twee en een halve bouwlaag onder schilddak (nok loodrecht op de straat), uitzicht uit de eerste helft van de 19de eeuw, doch met oude kern, zie schermgevel en bij nummer 5 waar mezzaninovensters van uiterste travee blind zijn, kelderopeningen en arduinen bordes. Bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel op grijze plint. Rechthoekige muuropeningen met 19de-eeuws houtwerk, op bovenverdieping doorgetrokken arduinen lekdrempels en bij nummer 3 in geprofileerde omlijsting. Nummer 5. Voormalig woonhuis van Guido Gezelle, zie gevelsteen met opschrift "Als onderpastoor van Sint Walburga verbleef hier Guido Gezelle 1865 - 1867 hier stichtte hij Rond den Heerd".

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje