Huis De Bodemloze mande

Beschrijving

Eertijds zogenaamd "De Bodemloze mande". Enkelhuis van drie/twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). 17de-eeuws uitzicht, echter mogelijk oudere kern, zie groot kelderluik en verhoogde begane grond. "Kunstige Herstelling" in 1977 naar ontwerp van architect P. Viérin (Brugge): hermetselen van de top, "ontverven" en reinigen van het metselwerk. Verankerde trapgevel (6 treden + topstuk) van rode baksteen met typerend gebruik van zandsteen voor banden, aanzet- en sluitstenen van ontlastingsbogen met opengewerkte voeg. Rechthoekige deur met arduinen buitentrap en vensters telkens met afgeschuinde dagkanten en vernieuwd houtwerk. Geveltop: vierkant topvenster omgeven door één peervormige en twee ronde oculi.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota, 1977.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 1551/1977.