Herenhuis van 1831

Beschrijving

Laatclassicistisch herenhuis met dubbelopstand van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak (nok parallel aan de straat). Het pand dateert van 1831 en werd gebouwd ter vervanging van een tuinmuur die vermoedelijk hoorde bij hoekpand nummer 2. Bepleisterde lijstgevel witbeschilderd boven de grijze plint. Sterk symmetrisch opgebouwd met rechthoekige muuropeningen in geprofileerde omlijsting en lekdrempels, doorgetrokken op bovenverdieping. Oorspronkelijk beluikt op begane grond, zie duimen. Verzorgde houten erker opgevat als aedicula boven de centrale poort. Bewaard houtwerk.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 17/1831.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 163.