Samenstel van stadswoningen

Beschrijving

Samenstel van drie diephuizen met respectievelijk twee, drie en vier traveeën en telkens twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw echter met in de loop van de 19de eeuw (?) aangepaste muuropeningen. "Kunstige Herstelling" in 1878 naar ontwerp van architect L. Delacenserie (Brugge): ontpleisteren van de gevel. Sobere trapgevels respectievelijk 5 treden, 8 treden en 8 treden + telkens topstuk. Verankerde baksteen; zandstenen plint; vier getraliede kelderopeningen en in tweede travee kelderdeurtje. Rechthoekige vensters; behouden afgeschuinde dagkanten en sporen van dichtgemetselde boogvelden. Rondboogvensters in top met 19de-eeuws houtwerk.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 147.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje