Stadswoning gedateerd 1652

Beschrijving

Diephuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen); jaarcartouche 1652. "Kunstige Herstelling" in 1878: historiserende restauratie met respect voor barokinslag onder meer reconstructie van het natuurstenen drielicht op begane grond. Verankerde bakstenen trapgevel (5 treden + topstuk) met verwerking van zandsteen voor winkelpui en muuropeningen. Licht overkragende bovenverdieping op korf- en rondboogarcade met voluutconsoles. Kruiskozijnen met negblokken onder geblokte ontlastingsboog op de tweede bouwlaag en soortgelijk bolkozijn in de top.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 188/1876.
  • CONSTANDT Luc (ed); BEERNAERT Brigitte; DUCHEYNE Frederika; ESTHER Jean-Pierre; GOEGEBUER Sibylla; RONSE Patrick; STRUYE Marleen, Stenen herleven, 111 jaar "Kunstige Herstellingen" in Brugge 1877-1988, 1988, p. 101, 226.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 145.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje