Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee stadswoningen

Beschrijving

Geheel van twee breedhuizen van samen zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische en Vlaamse pannen), oorspronkelijk één pand met opkamer uit de 17de eeuw. Verankerde witbeschilderde bakstenen lijstgevel; zandsteen aangewend voor rechtse plint en afgeschuinde hoek. Rechthoekige openingen met afgeschuinde dagkanten; gedeelde schuiframen in de twee onderkelderde linker travee met verhoogde begane grond. Oorspronkelijke deur en bewaarde schuiframen. Zijgevel: tuitgevel met schouderstukken; opvallende recente, veelhoekige schouw.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 102.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje