Stadswoningen

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Schrijnwerkersstaat. Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Opschrift 1758, in 1855 verplaatsen van deur naar de middentravee, aanbrengen van een venster in de zijgevel en plaatsen van een Mariabeeld op de hoek met opschrift "Bid voor ons". Verankerde bakstenen trapgevel (7 treden + topstuk) belijnd door een geprofileerde kordon tussen twee bouwlagen en geveltop. Licht getoogde bovenvensters in vlakke omlijsting met natuurstenen sluitsteen. Rondboogvenster onder rechte kroonlijst in de top. Recente winkelpui.

Links, nummer 40 en nummer 42, en rechts nummer 32 en 34, soortgelijke panden. Eerst genoemde uit de 18de eeuw; 19de-eeuwse muuropeningen, aangepaste begane grond.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 19/1855, nr. 25/1855.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 97.