Stadswoning met houten winkelpui

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met De Garre. Oorspronkelijk diephuis, mogelijk uit de 16de eeuw. Gedeelte aan de Breidelstraat in de loop van de eerste helft van de 19de eeuw verbouwd tot breedhuis; drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Sobere lijstgevel, bepleisterd en witbeschilderd; rechthoekige muuropeningen op doorgetrokken lekdrempels; houten kroonlijst op klossen. Drieledige, houten winkelpui op hardstenen sokkel en erin opgenomen getraliede doorgang van De Garre rechts. Rechte puilijst met modillons eindigend op mascaron; winkeldeur bekroond met bijenkorf.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje