Twee burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen

Beschrijving

Twee haast identieke burgerhuizen in neo-Lodewijk XVI-stijl, volgens bouwplannen beiden gebouwd voor A. Vandenhende naar ontwerp van architect H. Cuvelier, respectievelijk van 1929 (zie plintopschrift) en 1928. Enkelhuizen met links vensterrisaliet met gebogen erker en bekronend barok dakvenster. Gecementeerd parement verrijkt met typische neo-Lodewijk XVI-siermotieven. Venster- en deuromlijsting van nummer 41 met gesculpteerde monstertjes op de afzaten. Fraaie gesmeed ijzeren deuren.

• Stadhuis Ronse, Archief Huisvesting - Ruimtelijke Ordening, Bouwaanvragen, Doos 1928. 1.10-31.12, Doos 1929. 1.7-30.9.