Pastorie Onze-Lieve-Vrouwparochie

Beschrijving

Pastorie, evenals de kerk en het gemeentehuis opgericht in 1910 naar ontwerp van E. Careels, op de plaats waar sinds 1770 de pastorie lag, aansluitend bakstenen omheiningsmuur met ijzeren hek van 1911-1913 eveneens naar ontwerp van E. Careels.

Natuurstenen gebouw met onregelmatige travee-indeling en twee bouwlagen onder een complexe leien bedaking. Combinatie van verspringende volumes met lijst- en puntgevels, pseudo-kruis- en kloosterkozijnen en rechthoekige vensters. Zuidzijde met uitspringende, torenvormige halfronde traptoren met korfboogdeur, links lager aanbouwsel met portiek en toegang naar de verbindingsgang met muurschilderingen naar de kerk.

Auteurs: Steyaert, Rita