School met onderwijzerswoning

Beschrijving

Opgericht als gemeentelijke meisjesschool met rechts aansluitende onderwijzerswoning naar ontwerp van L. Blomme van 1879 (ontwerp van 1877), zie gedenkplaat.

Schoolvleugel met bakstenen lijstgevel van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien). De tweede bouwlaag is een verhoging naar ontwerp van E. Careels van 1912. Dubbelhuisopstand met steekbogige muuropeningen op doorgetrokken lekdrempels in dito nissen.

Onderwijzerswoning met bakstenen lijstgevel van drie en twee latere (1912), inspringende travee en twee bouwlagen onder iets lager zadeldak (nok parallel aan de straat, leien). Eenvoudige steekbogige muuropeningen met rechts naast deur arduinen gedenkplaat verwijzend naar bouwjaar en architect. Bakstenen puilijst en tandfries.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Scholen, plannen 18, Heist-op-den-Berg/Goor, dossiers 3, 9.
  • BUTS J., Geschiedkundige aantekeningen over de parochie St.-Alfons-Goor, Heist-op-den Berg, 1966-1967, p. 61-85.