Dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen

Beschrijving

Huis (nummer 120), vakwerkbouw voorheen met strodak, na de Tweede Wereldoorlog vernieuwd met pannen, en later aangebouwd huis (nummer 118) onder doorlopend zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat).

Nummer 118. Gewitte en verankerde bakstenen gevel; drie traveeën met licht getoogde vensters aan weerszij van getoogde deur. Pomp tegen de voorgevel.

Nummer 120. Deels gecementeerde gevel van vier traveeën van geleemde vakwerkbouw. Afgeschuinde en gecementeerde stoel. Rechthoekige vensters met groengeschilderde houten roedeverdeling en rechthoekige deur + trap. Koppen van ankerbalken zichtbaar in gevel. Zijgeveltop aan straatkant bekleed met kunstleien.