Gekoppelde burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gekoppelde burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dubbele woning gesigneerd: "Emile De Nil, arch. Gent" op ceramiektegeltje op middenpenant, volgens bouwplan van 1937. Twee enkelhuizen in spiegelbeeld, elk twee traveeën en drie bouwlagen onder plat dak afgezet met staande pannen. Parement van platte gele baksteen op plint van bruine geglazuurde tegels en arduin. Verwerking van dito tegels voor vensteromlijstingen en middenpenanten. Sterk horizontaal gemarkeerde gevel met brede ijzeren ramen en gekoppelde erkers op de bovenverdieping. Smalle deurtravee op de bovenverdieping verlicht door omlijste oculi met glas in lood (verdwenen bij nummer 4). Beglaasde ijzeren deuren met smeedwerk, bij nummer 6 van het atelier A. et O. Dufour (Tournai).

• Stadhuis Ronse, Archief Huisvesting - Ruimtelijke Ordening, Bouwaanvragen, Doos 1937. 1.2-28.2.