Firma Jean Pessemier

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Firma Jean Pessemier

Beschrijving

Voormalige "firma Jean Pessemier", gesticht in 1911 en gespecialiseerd in verven van verschillende weefsels. Volgens bouwplannen haast jaarlijkse uitbreiding tussen 1920 en de Tweede Wereldoorlog van de bedrijfsgebouwen onder indrukwekkende rij sheddaken met een totale oppervlakte van 1 ha reikend tot Coupl'Voie en Frédéric Bruneellaan. Stopgezet in 1974. Thans deels hergebruikt of gesloopt.

• Stadhuis Ronse, Archief Huisvesting - Ruimtelijke Ordening, Bouwaanvragen, Doos 1923. 1.7-31.12, Doos 1926. 1.7-31.12, Doos 1930. 1.5-30.6, Doos 1935. 1.6-30.6, Doos 1938. 1.1-28.2.