Burgerhuis en mechanische weverij Vandamme-Holvoet

Beschrijving

Nummer 21. Voormalige "mechanische weverij Vandamme-Holvoet", opgericht in 1907 door P. Van Damme, stopgezet in 1966. Bak- en natuurstenen gebouw van vier en twee traveeën en drie bouwlagen respectievelijk onder shed- en zadeldak (pannen), uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Weverijgebouw met rechthoekige vensters in dito nissen en spiegels op de borstweringen; poort rechts. Bovenste vensterlateien en kroonlijst op klosjes doorlopend over het woonhuis.

Nummer 23. Enkelhuis met gemarkeerd links deurrisaliet, deur in ijzer en glas met initialen V D in bovenlicht. Venstertravee met gekoppelde ramen en driezijdige erker op de bovenverdieping.

• Stedelijke Musea Ronse, Archief.