• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Rijwoning met nieuwe voorgevel van twee traveeën en drie bouwlagen, deels onder plat en zadeldak, volgens bouwaanvraag van 1941 naar ontwerp van architect S. Van Cauwenberge voor J. Cole van de aanpalende mechanische weverij van 1928, stopgezet in 1960. Parement van platte gele baksteen op arduinen plint. Kenmerkende erker, afgerond balkon en oculus. Rechthoekige deur; fraai gesmeed ijzer.

• Stadhuis Ronse, Archief Huisvesting - Ruimtelijke Ordening, Bouwaanvragen, Doos 1928. 1.1-31.3, Doos 1941. 1.10-31.12.
  • Stedelijke Musea Ronse, Archief.