Burgerhuis en hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis en hoeve

• omvat de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuis

Beschrijving

Huis gebouwd in 1933 naar ontwerp van S. Van Cauwenberghe. Afsluiting van met ijzerzandsteen versierd voortuintje van 1941 naar ontwerp van dezelfde architect. Bakstenen lijstgevel met enkelhuisopstand en decoratief metselverband. Deur en benedenvenster voorzien van bovenlichten met glas in lood.

Ten westen, achter een ouder voormalig woonhuis, stal van 1946. Ten noorden, open schuur met ijzeren spant van 1936.

• Stadhuis Ronse, Archief Huisvesting - Ruimtelijke Ordening, Bouwaanvragen, Doos 1933. 1.7-31.8, Doos 1936. 1.6-30.6, Doos 1941. 1.7-30.9, Doos 1946. 1.1-30.4.