Korenwatermolen Kapelmolen

Beschrijving

Voormalige korenwatermolen zogenaamd "Kapelmolen", vermeld in 1431 bij de goederen van de kapelanie van Onze-Lieve-Vrouw ter Kapellen, afhangend van het kapittel van Ronse, verkoop van de kapelmolen in 1746-52 en verdwenen in 1931-32. Gelegen aan de Molenbeek, en voorheen met spaarvijver aan de overkant van de straat. Thans bestaat nog enkel een voorheen bijhorende schuur van vier traveeën onder zadeldak (pannen) met gedichte getoogde poort in tweede travee.

• GADEYNE G., Inventarissen van archieven van kerkfabrieken (Oud Regiem), Deel II, Kapittelkerk en parochiekerken van Ronse, Brussel, 1979, p. 89.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen