• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerwoning

Beschrijving

Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien), uit begin 20ste eeuw. Kleurige voorgevel van oranje en rode baksteen op breukstenen plint. Gemarkeerde linker travee met getrapt dakvenster, initialen J N in top, en gevelnis waarin gekoppelde benedenvensters en erker met fraai houtwerk gevat zijn. Rechter travee met gelijkaardige nis afgewerkt met boogfries, met drielicht onder boogvelden op de begane grond en gekoppelde bovenvensters met dito houtwerk.

Aanvullende informatie

Het burgerhuis is omstreeks 2008 met uitzondering van de voorgevel gesloopt. Deze is gerestaureerd en geïntegreerd in een nieuwbouwcomplex met woningen en handelsruimte.