Transformatorpost Intercom

Beschrijving

Zogenaamd "Intercom", transformatorpost opgericht in 1921 door de "Société de l'Electricité de l' Ouest de la Belgique". Bakstenen gebouwen aan de straat opgetrokken en heropgebouwd in verschillende bouwfasen, zie meerdere bouwplannen.

In 1923 bouw van een "bâtiment de réparation de transformations" naast de cabine van 1921, later verbouwd.

In 1926 oprichting van een gebouw voor de compensatorgroep, eveneens later verbouwd.

In 1930 bouw van een thans nog bestaande elektriciteitscabine uiterst rechts: vijf traveeën met rechthoekige vensters met kleine roedeverdeling en rondvensters erboven, gescheiden door lisenen.

• Stadhuis Ronse, Archief Huisvesting - Ruimtelijke Ordening, Bouwaanvragen, Doos 1920-1921, Doos 1922. 1.7-31.12, Doos 1923. 1.7-31.12, Doos 1926. 1.7-31.12, Doos 1930. 1.4-30.6.