Eclectisch winkelhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch winkelhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekpand

Beschrijving

Hoekpand met Oude Vesten met behouden, gerestaureerde voorpuntgevel, één brede travee en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), uit begin 20ste eeuw. Nieuwe zij- en achterbouw naar ontwerp van architect C. Mas van 1988. Parement van witte geglazuurde tegels verrijkt met groene banden en kleurrijke faïencetegeltableaus. Plint, cordons, vensterpenanten, waterlijsten en schouder- en topstukken van arduin. Behouden winkelpui met centrale deur en gebogen glaswanden. Rondbogig drielicht onder waterlijsten; faiencetegeltableaus met bloemen en centraal engelenfiguurtje in de borstwering; sierankers als initialen Y C. Puntgevel met schouderstukken en overhoeks topstuk, gekoppelde rechthoekige vensters onder booglijst met faiencetegeltableau met bloemenguirlandes en medaillon met figuurtje en gietijzeren leeuwenkopjes.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg Oost-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, Archief.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen