Villa in cottagestijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in cottagestijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villaatje met omhaagde voortuin, ingeplant op de hoek met de Pierre D'Hauwerstraat, vermoedelijk reeds bestaand voor het trekken van de huidige Fostierlaan in de voormalige Saint-Sauveurstraat. IJzeren toegangshek tussen betonnen pijlers. Begin van de jaren 1920 in het bezit van de industrieel A. Waelens met achterliggende mechanische weverij. Volgens bouwplan van 1926 uitgebreid met het huidige portaal en erker. Woning in L-vorm met twee bouwlagen onder overstekende leien schilddaken op houten schoorstukken. Kroonlijst op gelijkaardige consoles rond portaal en driezijdige erker. Rechthoekige vensters. Achteraan aanleunend gebouw onder mansardedak, rest van vroegere weverij.

• Stadhuis Ronse, Archief Huisvesting Ruimtelijke Ordening, Bouwaanvragen, Doos 1926. 1.4-30.6.