• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoevegebouwen

Beschrijving

Gelegen aan een aardenweg zogenaamd Schaffendaelestraat. Voormalig boerenhuis met later bijgebouwde losstaande bestanddelen, nu buitenhuisje. Gekasseid erf met voormalige mestvaalt afgesloten door groengeschilderd ijzeren hek beschaduwd door linde.

Ten noorden, boerenhuis met witgekalkte gevel op gepikte plint onder zadeldak (kunstleien, nok loodrecht op de straat), vermoedelijk uit de eerste helft van de 19de eeuw. Licht getoogde vensters met vernieuwd houtwerk en rechthoekige deur. Kroonlijst met tandlijst en klossen. Links zijaanbouwsel onder lessenaarsdak (pannen). Rechts aanleunende staltravee onder doorlopend zadeldak.

Later bijgebouwde bedrijfsgebouwen: ten oosten, bedrijfsgebouw loodrecht op de woning, onder zadeldak (kunstleien) met doorrit en ten zuidwesten, klein dienstgebouwtje.