Café Relais de l'Autobus

Beschrijving

Zogenaamd "Café Relais de l'Autobus", gelegen op de grens met provincie Henegouwen. Bakstenen huis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (pannen, nok parallel aan de straat), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Getoogde vensters met arduinen dorpels en hoekblokken. Gelijkaardige deur en poort met ijzeren vleugeldeur. Daklijst op geprofileerde consooltjes.

Erachter aangebouwde bakstenen hoevegebouwen onder zadeldaken (pannen, kunstleien en golfplaten), gegroepeerd in U-vormige opstelling; aan de westzijde inrijpoort aan bakstenen hekpijlers, geflankeerd door 1914-1917 gedateerde schamppalen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Het voormalige café wordt momenteel herbestemd tot een school, naar ontwerp van murmuur architecten. In hun ontwerp blijven de bakstenen gevels van het hoofdgebouw bewaard en worden deze gerenoveerd. De achterliggende hoevegebouwen werden wel grotendeels gesloopt en zullen vervangen worden door nieuwbouw.