Burgerhuis bij weverij Louis De Wael et Cie

Beschrijving

Woning bij de voormalige weverij "Louis De Wael & Cie", opgericht in 1910, in 1936 omgevormd tot N.V. "Tissages mécaniques Louis De Wael & cie". Fabrieksgebouwen gesloopt.

Alleenstaand burgerhuis met dubbelhuisopstand in neoclassicistische stijl, vermoedelijk uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Rechts aanpalende tuin afgesloten door ijzeren hek. Onderkelderd. Gecementeerde gevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (leien). Omlijste en van sluitsteen voorziene rechthoekige vensters en deur met trappen. Kroonlijst op modillons. Rechts aanbouwsel van één bouwlaag met gelijkaardige deur.

• Stedelijke Musea Ronse, Archief.