Fabrieksgebouw Usine du Vieux Moulin

Beschrijving

Achterin, in verschillende fasen in L-vorm opgetrokken bakstenen fabrieksgebouw van de mechanische weverij "Usine du Vieux Moulin" van de gebroeders Guisset, oorspronkelijk gesticht als weverij Rosier-Allard in 1874. Haakse vleugel van drie + zeven traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Sterk geritmeerde gevel met getoogde spaarvelden doorbroken door dito vensters (bewaard houtwerk) en centrale poorttravee met bekronend trapgeveltje met oculus. Eerste linker traveeën met gekoppelde benedenvensters met deelzuiltje; gietijzeren verankering. Recentere vleugel achteraan (nok parallel aan de straat) van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak met gelijkaardige opstand en bredere vensters, poorten in de uiterste travee.