Hoeve De Drie Linden

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve De Drie Linden

Beschrijving

Zogenaamd "De Drie Linden". Hoeve en drie linden ervoor reeds in kaart gebracht in landboek van 1684. Voormalige hoeve van het gesloten type geschikt rondom een ruime gekasseide binnenplaats, met gewitte gebouwen voorzien van roodgeschilderd houtwerk en afgedekt door pannendaken in plaats van vroeger strodaken. Binnenplaats toegankelijk via doorit in zuidvleugel.

Ten noorden, totaal gerenoveerd boerenhuis met bij de renovatie vernieuwde vensters en toegevoegde dakkapellen met tuitgeveltje in zadeldak en hergebruikte dakruiter; verhoogde begane grond met voorliggend onderkelderd terras.

Gewitte achtergevel op gecementeerde plint met houten ankers. Binnenin behouden moerbalken. Ten westen, stalvleugel en getoogde inrijpoort. Aansluitend bij het woonhuis, naar verluidt voormalige stokerij, met behoud van troggewelven tussen overhoekse houten liggers.

Ten zuiden, thans paardenstallen en getoogde doorrit onder zadeldak (pannen) met afdak aan erfzijde.

Ten oosten, nieuwe manege. Ten oosten van de hoeve, groot bakhuis van het tweedelige type opgetrokken uit baksteen met zadeldaken (pannen). Binnenin behouden moerbalken en grote oven geflankeerd door twee kaarsnissen.