Boerenwoning en bedrijfsgebouw

Beschrijving

Achterin gelegen bakstenen boerenhuis van vijf traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), gebouwd in het tweede kwart van de 19de eeuw ter vervanging van een ouder huis. Verankerde lijstgevel met rechts twee getraliede keldervensters in hardstenen omlijsting onder ontlastingsboog. Getoogde en voorheen getraliede vensters met vernieuwde luiken. Hoge rechthoekige gesinterde bakstenen deuromlijsting met oren en druiplijst op tandlijst. Paneeldeur met bovenlicht. Gevel afgelijnd door brede samengestelde baksteenfries. Lage deur en kleine getraliede vensters in de achtergevel.

Rechter voorerfzijde (op het zuiden) begrensd door lang bakstenen bedrijfsgebouw onder afgewolfd zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), enig overblijvende van vroegere in U-vorm aaneengebouwde vleugels rondom erf van oudere hoeve. Anker met jaartal 1759 tegen achtergevel van voornoemd bedrijfsgebouw. Herbouwde straatgevel met poort.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja