Hotel en restaurant Reine des Villas

Beschrijving

Voormalig hotel en restaurant zogenaamd "Reine des Villas", heden buitenverblijf. Hoge opmerkelijke villa in cottagestijl uit begin 20ste eeuw (vóór 1905), gebouwd tegen oplopende wegberm. Onderbouw met ruim L-vormig terras vooraan, aanvankelijk opgevat als veranda. Bewaarde terrastrap doch met jongere ijzeren trapleuning en dito terrasomheining. L-vormige bouw van twee verdiepingen onder steile pannen zadeldaken met twee brede klimmende dakkapellen. Dakoverstek op houten schoren en decoratief uitgesneden windborden. Gewitte bakstenen benedenverdieping met enige verkleinde muuropeningen vooraan. Gecementeerde bovenverdieping in imitatievakwerkbouw en typische vensters met kleine roedeverdeling.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja