Burgerhuis en hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis en hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen met diep bouwvolume onder snijdende pannen zadeldaken, uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Eclectisch getinte voorgevel met enkelhuisopstand, in het oog springend tussen eerder rurale aanpalende bebouwing. Lijstgevel van meerkleurige bakstenen voornamelijk verwerkt in horizontale banden, verrijkt met natuursteen en sierankers. Centraal dakvenster en lisenen met verticaliserend effect. Hout- en ijzerwerk van voordeur met art-nouveau- en art-deco-invloeden. Aanpalende bedrijfsgebouwen voornamelijk nog uit de tweede helft van de 19de eeuw van voorheen gesloten en in oorsprong oudere hoeve.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja

De bijgebouwen zijn deels gesloopt.