Weverij Tissage du Ruyen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Weverij Tissage du Ruyen

Beschrijving

Voormalige weverij, zogenaamde "Tissage de Ruyen", nu buiten werking. Links van de fabriekspoort, typische bakstenen elektriciteitscabine met belettering "EOB" uit de jaren 1920 en rechts conciërgewoning van de fabriek. Erachter gelegen voormalige weverij onder beglaasde sheddaken. Behouden ronde fabrieksschoorsteen.

Aan de straat gelegen bureelgebouwen, vermoedelijk van 1928. Strak geordonneerde gevel met hoge rechthoekige vensters met gekleurde glas-in-loodramen met verwerking van de verstrengelde initialen TR.

• Kluisbergen, Gemeente-archief Ruien, nummer 752.1.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja