Hoeve Den Doove

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Den Doove

Beschrijving

Voormalige hoeve van het gesloten type in kern uit de 18de eeuw, volgens de "Atlas der buurtwegen" van 1844 zogenaamd "Hoeve Den Doove", naar de toenmalige eigenaar Ch. De Dooven. Straatzijde afgesloten door lage gewitte muur met steunberen en ijzeren toegangshek aan bakstenen hekpijlers.

Ten zuidoosten, boerenhuis met gecementeerde gevel met schijnvoegen, rechthoekige vensters en deur onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Sporen van vlechtingen in linker zijgevel. Inwendig verbouwd.

Ten oosten, wagenhuis en voormalige schuur met gewitte erfgevel op gepikte plint met centrale getoogde doorritpoort onder schilddak (pannen), nu half ingestort.

Ten westen, later gebouwde en vernieuwde bakstenen stallen.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja