Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Kleine villa met omringende tuin, aan de straatzijde voorzien van ijzeren afsluiting op muurtje. Voorheen zogenaamd villa van dokter Lobel uit Avelgem, naar verluidt gebouwd in 1904 op de plaats van een ouder huis. Villaatje van één bouwlaag onder overstekende pannendaken en met T-vormige plattegrond. Gecementeerde gevels voorzien van schijnvoegen. Decoratief houtwerk voor vensters en dakoverstek. Deurtravee met getoogde deur hoger opgetrokken in dakvenster. Sierankers.

Ten noorden, twee gekoppelde dienstgebouwtjes met gecementeerde gevels onder zadeldaken (pannen). Muurvlechtingen in de achterpuntgevel van het linker gebouwtje wijzen op een oudere kern.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja